Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Old Spice story

Old Spice story
Old Spice. "Az eredeti. Ha a nagypapád nem használta volna, nem léteznél"

Az első Old Spice terméket, az Early American Old Spice női parfümöt 1937 -ben mutatták be, majd 1938 -ban a Old Spice a férfiaknak is gyártani kezdett. Az Old Spice termékeket a William Lightfoot Schultz által 1933 -ben alapított Shulton Company gyártotta. A nagy gazdasági világválság idején szappangyártással foglalkozott a cég, bérelte irodáját, és a gyártást a csomagolást és a reklámozást hitelből indította meg, de a cég nyereségesen zárta az első évet. A 28 amerikai áruház összes megrendelése elfogyott az újév előtt. Az Early American Old Spice vonal a vállalat éves nyereségének mintegy negyedét hozta, és úgy döntöttek, hogy továbbfejlesztik az ötletet.
A férfiak számára készült legkorábbi termékeiben a borotválkozó szappan és a borotválkozás utáni krém dominált.

A korai amerikai Old Spice gyarmati téma köré épült és a tengeri témát választotta az Old Spice számára. Így a vitorlás hajókat, különösen a gyarmati vitorlás hajókat védjegyként használta hogy megkülönböztessék a férfi termékeket a női termékektől.
1937 -ben megjelent az amerikai piacon az Early American Old Spice parfümkészlet nőknek, aminek alapillatát Shultz nagymamájának potpurija adta. A csomag talkumból, szappanból, púderből és fürdősókból állt. A gyarmati stílusú csomagolás, amely úgy nézett ki, mintha kézzel festették volna, újrafelhasználható volt, például szalvéta, fűszerdoboz vagy varró doboz céljára. Az üvegeket és a dobozokat az Amerikában letelepedett német vagy holland migránsok stílusában festették. Egy reklámszöveg azokból az időkből: "Old Spice, zúzott rózsaszirmokból és csípős fűszerekből álló illat - egyszerűségében lenyűgöző, szépsége felejthetetlen. Finoman sugallja azokat a napokat, amikor a lebegő szoknyákban kecsesen pukedliztek a kisasszonyok.” „Amerika saját aromája”, ahogy az első reklámplakátok is mondták. A Caron és a Guerlain francia illatai drágák voltak, de a korai amerikai Old Spice illatok hazafiasak voltak, és olcsóbbak is. A férfias illat kissé megváltozott a nőihez képest, több fűszert, fás jegyeket és kumarint tartalmazott. Mivel a férfi illat jobban fogyott (gyakorlatilag nem volt versenytárs a férfi polcokon), Shulton az Old Spice vonal férfi részére összpontosított - a szerelmi ügyekben sikeres kapitányok és tengerészek képére formált imidzzsel. Sokan voltak, akik fűszerezni akarták az életüket! A '40 -50-es évek fordulóján a férfiak illatát egyszerűen Old Spice-nek kezdték nevezni, így a "korai amerikai" előtag a női illatokra maradt. A hatvanas években a Shulton az összes illatát együtt hirdette. Az ismerős piros és fehér üvegek férfiaknak fehér és kék vitorlásokkal; és parfümkészletek nőknek, megváltozott dizájnnal. Shulton 1970 -ben találkozott először értékesítési visszaeséssel. Olcsó illatai az Egyesült Államokban a „nagyszülők illatává” váltak. Körülbelül ekkor megszűnt az Early American Old Spice nőies változata, egyedül hagyva a férfias illatot.
 A Procter & Gamble 1990-ben vásárolta meg az Old Spice -t a Shulton Company -tól. A hajót 1992 februárjában felváltotta a Sailboat/Yacht logó az üvegeken. Újabban a Procter & Gamble; számos dezodort, tusfürdőt és testpermetet mutatott be az Old Spice márkanév alatt. A vírusmarketinget ezzel a szlogennel indították: "Az eredeti. Ha a nagypapád nem viselte volna, nem léteznél"
Az Old Spice ma az első számú izzadásgátló/dezodor és tusfürdő márka az Egyesült Államokban

Az oldal tetejére